• de woonstudent

  de woonstudent

  Nog steeds belangstelling voor populaire woonstudenten
 • Wij zien altijd de mogelijkheden

  Wij zien altijd de mogelijkheden

  en nooit beperkingen...
 • Nieuws

Het laatste nieuws van Humanitas Deventer

Humanitas maakt Het Verschil in 2018

Woon- en Zorgcentrum Humanitas heeft de diversiteitsprijs Het Verschil 2018 gewonnen en daar zijn we super trots op! Tijdens een feestelijke avond ontvingen wijj de prijs uit handen van wethouder Jan Jaap Kolkman.

Lees meer

Adelheid Roosen en Humanitas Deventer

Op 11 september was theater- en filmmaakster Adelheid Roosen te gast bij woon- en zorgcentrum Humanitas in Deventer.

Adelheid volgde haar moeder in het proces van Alzheimer en portretteert het verhaal in de documentaire MAM. Met deze documentaire gaat zij het land in. Om te laten zien dat Alzheimer niet een beperking in het contact hoeft te zijn maar ons, de omgeving, een diep inzicht kan geven in onze menselijkheid. Adelheid nam het publiek mee in haar verhaal. Een ontroerende middag met een lach en een traan.

Geslaagde voorjaarsmarkt bij Humanitas

Voor elk wat wils

De zon begint te schijnen, het mooie weer is weer in aantocht. Tijd om de bloemetjes buiten te zetten tijdens de voorjaarsmarkt die op 9 mei werd georganiseerd bij Woon- en Zorgcentrum Humanitas . Een leuk aanbod van perkplantjes, handgemaakte cadeautjes, honing, jam en vis was te vinden op de markt. Voor ieder wat wils.

Goede sfeer

Het mooie weer, in combinatie met de gezellige accordeonmuziek, zorgde voor een leuke middag, waarbij menig bewoner ook een kijkje nam in de belevingstuin. De bloemen en planten beginnen alweer volop te bloeien, dus er konden alweer bloemen geplukt worden. De tuin word onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers, die tijdens de voorjaarsmarkt ook aanwezig waren.

Lees meer

Op bezoek bij RTL Live

In 2012 had verzorgingshuis Humanitas een aantal kamers langdurig leeg staan. Dat is natuurlijk zonde en daarom werd er een oplossing bedacht, die bovendien voor veel gezelligheid zou zorgen: de kamers werden verhuurd aan studenten. Nou ja, huren? De studenten mogen gratis in de kamers wonen, op voorwaarde dat ze minimaal dertig uur per maand helpen in het huis. Zo organiseren ze bijvoorbeeld elke dag een broodmaaltijd voor alle bewoners, kopen bingoprijzen in, doen boodschappen voor hun bejaarde buren en drinken gewoon een lekker kopje koffie met ze.

Er wonen momenteel zes studenten in het huis. Een van hen is Patrick, die al een aantal echte vrienden heeft onder de bewoners. Hij komt vanmiddag langs in de uitzending om daarover te vertellen, samen met Anyta Brouwer, een van de organisatoren van het project.

 • 1
 • 2