• de woonstudent

  de woonstudent

  Nog steeds belangstelling voor populaire woonstudenten
 • Wij zien altijd de mogelijkheden

  Wij zien altijd de mogelijkheden

  en nooit beperkingen...
 • Nieuws

Het laatste nieuws van Humanitas Deventer

Tijdelijke overplaatsing bewoners Humanitas Deventer

Sinds het begin van de coronacrisis hebben de regionale zorgorganisaties de handen ineengeslagen en is er een speciale corona-afdeling gerealiseerd bij het Sint Jozef Verpleeghuis van Carinova. Deze corona-afdeling is in eerste instantie opgestart om corona-patiënten die op de IC van het ziekenhuis hebben gelegen op te vangen, voordat zij naar huis gaan. Op dit moment wordt daar nog beperkt gebruik van gemaakt, wat betekent dat er ruimte is voor andere corona-patiënten, zoals voor bewoners van woonzorgcentra. Op de speciale corona-afdeling werken gespecialiseerde corona-medewerkers.

Overplaatsing van bewoners met corona van Woon- en Zorgcentrum Humanitas

Woon- en Zorgcentrum Humanitas in Deventer, dat op 500 meter van het Sint Jozef Verpleeghuis ligt, heeft helaas te maken met corona-besmettingen. In overleg met de huisartsen is besloten dat bewoners van Woon- en Zorgcentrum Humanitas die corona hebben, tijdelijk worden overgeplaatst naar de speciale corona-afdeling van het Sint Jozef Verpleeghuis van Carinova.

Een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing

Met deze maatregel kan Woon- en Zorgcentrum Humanitas de goede zorg voor bewoners met corona garanderen. Bestuurder Gea Sijpkes licht het besluit toe: “We hebben helaas te maken met corona-besmettingen. We volgen alle RIVM-richtlijnen nauwkeurig op, zo worden bewoners met gezondheidsklachten direct beschermd verzorgd. Corona is een onvoorspelbare ziekte, waarvan de besmetting snel verder gaat. Het is erg verdrietig dat bewoners die bij ons wonen en positief zijn getest op corona, tijdelijk ergens anders naartoe moeten. Toch is deze beslissing noodzakelijk, zodat deze bewoners gespecialiseerde zorg krijgen. Natuurlijk komen bewoners die genezen zijn weer bij ons terug, in hun eigen appartement”.

__
Bij vragen kunt u contact opnemen met bestuurder Gea Sijpkes

Humanitas maakt Het Verschil in 2018

Woon- en Zorgcentrum Humanitas heeft de diversiteitsprijs Het Verschil 2018 gewonnen en daar zijn we super trots op! Tijdens een feestelijke avond ontvingen wijj de prijs uit handen van wethouder Jan Jaap Kolkman.

Lees meer

Adelheid Roosen en Humanitas Deventer

Op 11 september was theater- en filmmaakster Adelheid Roosen te gast bij woon- en zorgcentrum Humanitas in Deventer.

Adelheid volgde haar moeder in het proces van Alzheimer en portretteert het verhaal in de documentaire MAM. Met deze documentaire gaat zij het land in. Om te laten zien dat Alzheimer niet een beperking in het contact hoeft te zijn maar ons, de omgeving, een diep inzicht kan geven in onze menselijkheid. Adelheid nam het publiek mee in haar verhaal. Een ontroerende middag met een lach en een traan.

Geslaagde voorjaarsmarkt bij Humanitas

Voor elk wat wils

De zon begint te schijnen, het mooie weer is weer in aantocht. Tijd om de bloemetjes buiten te zetten tijdens de voorjaarsmarkt die op 9 mei werd georganiseerd bij Woon- en Zorgcentrum Humanitas . Een leuk aanbod van perkplantjes, handgemaakte cadeautjes, honing, jam en vis was te vinden op de markt. Voor ieder wat wils.

Goede sfeer

Het mooie weer, in combinatie met de gezellige accordeonmuziek, zorgde voor een leuke middag, waarbij menig bewoner ook een kijkje nam in de belevingstuin. De bloemen en planten beginnen alweer volop te bloeien, dus er konden alweer bloemen geplukt worden. De tuin word onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers, die tijdens de voorjaarsmarkt ook aanwezig waren.

Lees meer

 • 1
 • 2