• de woonstudent

  de woonstudent

  Nog steeds belangstelling voor populaire woonstudenten
 • Wij zien altijd de mogelijkheden

  Wij zien altijd de mogelijkheden

  en nooit beperkingen...
 • Nieuws
 • Feestelijke opening Treinenclub

Feestelijke opening Treinenclub

Na maandenlang hard werken vond op zaterdag 8 november de feestelijke opening plaats van de Treinenclub in het souterrain van Woon- en Zorgcentrum Humanitas. Een mooi initiatief, dat al langer bestaat, maar op zoek moest naar een nieuwe ruimte. Deze werd hen aangeboden door Gea Sijpkes, bestuurder van Woon- en Zorgcentrum Humanitas.

De initiatiefnemers zijn bewoners uit de wijk Keizerslanden, die zich met hart en ziel inzetten voor kinderen met een beperking. Zo hebben ze bijvoorbeeld al hard gewerkt in de voorbereidingen, door de ruimte op te knappen en prachtige muurschilderingen van Deventer te maken!

Initiatiefnemer Lia Draaijer deed het openingswoord, onder grote belangstelling van bewoners, buurtbewoners en andere betrokkenen. Tot hun grote verassing kreeg de Treinenclub van Lianne Slendebroek, oud-wijkteamlid van Wijk 4 (Keizerslanden), een cheque van 500 euro aangeboden.

De opening werd verricht in twee etappes. De eerste door Jeroen Kroese, directeur van Sallcon Werktalent, initiatiefnemer Jos Berendsen en Lianne Slendebroek, medewerker Wijkontwikkeling van Woon- en Zorgcentrum Humanitas. De tweede openingshandeling werd verricht door oud wijkwethouder Jos Pierey, initiatiefnemer Frank Draaijer en Gea Sijpkes, bestuurder van Woon- en Zorgcentrum Humanitas.

Onder het genot van een hapje en een drankje, kon men de vele modelspoortreintjes en de miniatuurhuisjes bewonderen. De kinderen konden zich vermaken met het gashendel van één van de treinen. Stiekem deden de ouders en bewoners van Woon- en Zorgcentrum Humanitas ook een poging om de trein te laten rijden. Al met al was het een zeer geslaagde middag!

De kinderen en bewoners van Woon- en Zorgcentrum Humanitas bouwen iedere zondag van 14.00 – 16.00 uur.

Heb je interesse? Je bent van harte welkom!