• de woonstudent

  de woonstudent

  Nog steeds belangstelling voor populaire woonstudenten
 • Wij zien altijd de mogelijkheden

  Wij zien altijd de mogelijkheden

  en nooit beperkingen...
 • Nieuws
 • Humanitas fietst voor het goede doel

Humanitas fietst voor het goede doel

Het was donderdag 2 juli snikheet, maar toch gingen enthousiaste fietsers op pad om een toertocht te rijden door de bosrijke omgeving van Deventer. Doel was om geld bijeen te brengen voor de aanschaf van een Fietslabyrint voor de bewoners en senioren uit de wijk Keizerslanden.

Zo’n fietslabyrint nodigt ouderen, die niet meer naar buiten kunnen voor een fietstocht, uit om in een zaal een virtuele fietstocht door Deventer te maken op een aangepaste hometrainer. Terwijl ze, in eigen tempo, fietsen zien ze op een groot scherm de Deventer binnenstad voor zich. Op elk kruispunt kan de fietser vervolgens kiezen: links, rechts of rechtdoor.

Van de Brink, zo de Assenstraat in. Voor ouderen is het schitterend om weer eens door de oude binnenstad te fietsen, en mensen zijn heel enthousiast, aldus een medewerker van WZC Humanitas. Het Fietslabyrint is een prachtig product, maar kost zo’n € 10.000,-. Reden om met acties geld bijeen te brengen. De fietstocht leverde alvast 
€ 190,- op. Ook de komende maanden kunnen de routes (15, 25 en 40 km.) nog worden gekocht voor € 2,50 bij de Receptie van WZC Humanitas. Dit bedrag komt geheel ten goede aan het Fietslabyrint.

Humanitas heeft bij de start van de fietstocht ook een oplaadpunt voor e-bikes onthuld. Het oplaadpunt staat naast de ingang van Humanitas aan de Radboudlaan 1.