• de woonstudent

  de woonstudent

  Nog steeds belangstelling voor populaire woonstudenten
 • Wij zien altijd de mogelijkheden

  Wij zien altijd de mogelijkheden

  en nooit beperkingen...
 • Nieuws
 • Burgemeester Heidema plant eerste boom

Burgemeester Heidema plant eerste boom

Op zondag 20 maart heeft burgemeester Andries Heidema samen met bestuurder Gea Sijpkes de eerste appelboom (een oud ras notaris genaamd) geplant in de belevingstuin van Woon- en Zorgcentrum Humanitas Deventer.

Het was een gezellig samenzijn van jong en oud: bewoners, genodigden en buurtbewoners en kinderen uit de wijk en dat is juist de bedoeling volgens Gea, omdat Humanitas de ontmoeting van bewoners en de wijk mogelijk wil maken. Kinderen hebben bloemenzaad gezaaid samen met bewoners.

humanitas nieuws belevingstuin 2016 003

Inrichting tuin

De tuin zal bestaan uit vijf onderdelen die gedurende het komend jaar samen met bewoners en initiatieven uit de wijk worden ingevuld. Met het planten van de eerste boom wordt de aanzet gegeven voor het inrichten van een pluktuin, gevolgd door een moestuin, een kruidentuin voor (achter-)kleinkinderen van bewoners en kinderen uit de wijk. Tegen het einde van 2016 is dan een herinneringstuin een feit, waarin ouderen hun levensverhaal vertellen

humanitas nieuws belevingstuin 2016 004

Initiatief

De tuin is mede een initiatief van de Stichting Groen en Mens die kennis en middelen beschikbaar stelt. Ook de Provincie, de Oddfellows Deventer en Aannemersbedrijf Dusseldorp hebben hun bijdrage geleverd, waardoor dit initiatief vorm kan krijgen. De plantenbakken die in de tuin worden geplaatst zijn gemaakt door de Praktijkschool van het Etty Hillesum Lyceum en mogelijk gaan leerlingen van het Eco-lyceum op termijn onderzoek doen naar de mogelijkheden van duurzaam watergebruik in de tuin.