humanitas deventer koken 001

Asem Pedis (Molukse keuken)

"Ribbetjes met paprika in een pittige, zure saus"


Ingrediënten

cook1Hieronder treft u de ingrediënten aan die u voor dit gerecht nodig heeft. Mits anders aangegeven gelden deze hoeveelheden voor 4 personen. Wij wensen u alvast veel plezier met het maken van dit gerecht en uiteraard eet smakelijk!


  • 1 kg ribbetjes
  • 3 halve paprika’s
  • 2 tomaten
  • 2 citroenen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 serehstengel (citroengras)
  • 2 daun djerek purut (citroenblad)
  • 2 daun salam (laurierblad)
  • 1 schijfje djahe (gember)
  • 1 schijfje laos
  • 2 runderbouillonblokjes
  • Water
  • Suiker 

  • Rood pepertje

Bereiding

cooking17

Gebruik drie kleuren paprika's. Schil de djahé en snijd het fijn. Pers de citroenen uit, snijd de paprika's en tomaten grof. Snijd het vlees in stukken. Uien, knoflook, djahé en de bouillonblokjes fijnmalen in de vijzel. Doe het vlees in de pan met het kruidenmengsel, sereh, djeruk purut, daun salam, laos en het citroensap. Zet het vuur hoog en schep het vlees om.

Doe de tomaten, paprika en zoveel water erbij totdat het vlees onder staat, breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en leg de peper op het vlees. Leg het deksel schuin op de pan en af en toe roeren tot het vlees gaar is. Breng het geheel op smaak met suiker en zout.




Let op: De peper moet wel heel blijven ander is het echt pedis (heet!). Verwijder de peper voor het opdienen.