humanitas deventer koken 001

Humanitas coronaDOOR DE CORONA ZIJN ALLE ACTIVITEITEN TOT NADER ORDER AFGELAST.

Wij begrijpen dat deze maatregel onze bewoners en u enorm treft en stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat u op andere manieren in contact kunt blijven staan met uw familielid.  Het is en blijft onze grootste zorg om de gezondheid van onze bewoners te beschermen. Heeft u iets af te geven voor uw familielid (boodschappen, wasgoed, bloemen, etcetera) dan kunt u dit in het halletje bij de voordeur achterlaten, graag voorzien van naam en kamernummer en wij zorgen dat dit terecht komt bij de bewoner.


 

Papeda (Molukse keuken)

Papeda is een pap die dient als basisvoeding op de Molukken. 


Ingrediënten

cook1Hieronder treft u de ingrediënten aan die u voor dit gerecht nodig heeft. Mits anders aangegeven gelden deze hoeveelheden voor 4 personen. Wij wensen u alvast veel plezier met het maken van dit gerecht en uiteraard eet smakelijk!


  • 1 zakje aardappelzetmeel (origineel is sagomeel of sagomeel te gebruiken maar dat is soms moeilijk te krijgen daarom dus."aardappelzetmeel" ) 

  • 2 dl. koud water 
kokend water

Bereiding

cooking17

Het aardappelmeel in een beslagkom doen en al roerende het koude water toevoegen, zodat er een glad papje ontstaat. Vlak voor het eten flink roerend zo lang scheuten kokend water toevoegen totdat de massa glazig is. 
Zolang de pap een wittige kleur heeft, is ze nog niet gaar. Omdat Sagopap weinig smaak heeft wordt het gecombineerd met hartige gerechten.