humanitas deventer koken 001

Humanitas coronaDOOR DE CORONA ZIJN ALLE ACTIVITEITEN TOT NADER ORDER AFGELAST.

Wij begrijpen dat deze maatregel onze bewoners en u enorm treft en stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat u op andere manieren in contact kunt blijven staan met uw familielid.  Het is en blijft onze grootste zorg om de gezondheid van onze bewoners te beschermen. Heeft u iets af te geven voor uw familielid (boodschappen, wasgoed, bloemen, etcetera) dan kunt u dit in het halletje bij de voordeur achterlaten, graag voorzien van naam en kamernummer en wij zorgen dat dit terecht komt bij de bewoner.


 

Tortilla's (Spaanse keuken)

Spaanse Tortilla of aardappelomelet

De Spaanse tortilla is één van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. De tortilla kan zowel koud als warm worden gegeten, als bijgerecht of als hoofdgerecht.


Ingrediënten

cook1Hieronder treft u de ingrediënten aan die u voor dit gerecht nodig heeft. Mits anders aangegeven gelden deze hoeveelheden voor 4 personen. Wij wensen u alvast veel plezier met het maken van dit gerecht en uiteraard eet smakelijk!


  • 2 à 3 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 à 3 eieren basis, verder eventueel
  • Klein gesnipperde ui
  • Knoflook, fijngesnipperd
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Scheut olijfolie
  • Zonnebloemolie kan ook, Saffraan voor de kleur

Bereiding

cooking17

Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes, hoe fijner hoe lekkerder. Bak de aardappelen, ui en eventueel de knoflook in de olijfolie in de koekepan. Gebruik hiervoor een klein vuur. De olie mag niet te heet worden, we willen de aardappelen niet frituren. Giet de olie af, met behulp van een bord. Klop de eieren samen met het zout en de peper en saffraan. Je kunt er 2 porties van maken. Schep ei op  de ui/aardappelmengsel en bak de omelet. Omdraaien (bord of deksel er op en keren!) Serveren eventueel met een salade.


Aantal personen

Bovenstaand gerecht is gebaseerd op 2 personen.


Masterchef van dit gerecht

Bovenstaand gerecht is bijgedragen door onze bewoner de heer Ponte Castello