Tortilla's (Spaanse keuken)
Spaanse Tortilla of aardappelomelet
De Spaanse tortilla is één van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. De tortilla kan zowel koud als warm worden gegeten, als bijgerecht of als hoofdgerecht.
Ingrediënten
Hieronder treft u de ingrediënten aan die u voor dit gerecht nodig heeft. Mits anders aangegeven gelden deze hoeveelheden voor 4 personen. Wij wensen u alvast veel plezier met het maken van dit gerecht en uiteraard eet smakelijk!
- 2 à 3 middelgrote vastkokende aardappelen
- 2 à 3 eieren basis, verder eventueel
- Klein gesnipperde ui
- Knoflook, fijngesnipperd
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- Scheut olijfolie
- Zonnebloemolie kan ook, Saffraan voor de kleur
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes, hoe fijner hoe lekkerder. Bak de aardappelen, ui en eventueel de knoflook in de olijfolie in de koekepan. Gebruik hiervoor een klein vuur. De olie mag niet te heet worden, we willen de aardappelen niet frituren. Giet de olie af, met behulp van een bord. Klop de eieren samen met het zout en de peper en saffraan. Je kunt er 2 porties van maken. Schep ei op de ui/aardappelmengsel en bak de omelet. Omdraaien (bord of deksel er op en keren!) Serveren eventueel met een salade.
Aantal personen
Bovenstaand gerecht is gebaseerd op 2 personen.
Masterchef van dit gerecht
Bovenstaand gerecht is bijgedragen door onze bewoner de heer Ponte Castello