• Er mag geen overlast zijn...

    Er mag geen overlast zijn...

    deze regel is heilig
  • Er mag geen overlast zijn...

    Er mag geen overlast zijn...

    deze regel is heilig

Humanitas Woonstudenten

In Humanitas wonen er 6 woonstudenten tussen de oudere bewoners in. De eerste student kwam met Kerst 2012. De woonstudenten zijn medeverantwoordelijk voor een goed woonklimaat en zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen. De woonstudenten wonen echt in Humanitas Deventer. Ze zorgen ervoor dat zij minimaal 30 uur per maand een “goede buur” zijn voor de bewoners. Het bij toerbeurt verzorgen van de broodmaaltijd om 17:00 uur voor de bewoners is ons restaurant ’t Proathuus is hier een voorbeeld van. Voor meer informatie klik hier voor het vragenformulier.

Zij beslissen ook zelf hoe laat ze thuis komen. Eén regel is heilig; er mag geen overlast zijn.

Judith
Judith Muil
Ik woon sinds februari ’20 in Humanitas en heb het erg naar mijn zin. Ik ben net klaar met de Pabo en ga nu aan de slag met een opleiding tot kindercoach. Daarnaast vind ik het heerlijk om te sporten, speel ik graag spelletjes en houd ik van gezelligheid en vrolijkheid om mij heen!
Nathalia
Natalia Vis
Ik woon sinds September 2020 in Humanitas. Ik geniet volop van mijn buren en ik heb het hier erg naar mijn zin. Af en toe een rondje wandelen, mens-erger-je-niet spelen, boodschappen doen en vaak gezellig praten op de kamers. Wat ik speciaal vindt, is om alle mooie levenservaringen te mogen horen. Soms lijkt het alsof ik terug ga in de tijd. Voor mijn opleiding studeer ik toegepaste psychologie aan het Saxion in Deventer. Ik ben van plan om nog door te gaan studeren zodat ik uiteindelijk GZ psycholoog kan worden. Daarnaast heb ik op professioneel niveau gedanst en speel ik Saxofoon.
Yvonne Okkema
Yvonne Okkema
Al veel leuke momenten samen met ouderen mee mogen maken bij Humanitas Deventer. Voor mijn studie Tourism Management ben ik een half jaar in Zuid-Afrika geweest. Dit huis is een bijzonder leuk thuis voor jong en oud.
Rens
Rens Keppels
In april ben ik in Humanitas komen wonen en dat is tot nu toe een geweldige ervaring. Naast het zijn van een goede buur ben ik bezig met het laatste jaar van de opleiding chemie aan het Saxion in Deventer.
Peter
Peter Kolb
Ik woon sinds September 2020 bij Humanitas. Samen met de bewoners voetbal kijken, broodje kebab eten, samen koken of even samen lachen. Dit heeft tot mooie vriendschappen geleid. Het mooie is dat er een groot leeftijdsverschil zit tussen mij en mijn buren, maar dat dit geen enkele reden is waarom er geen vriendschappen kunnen ontstaan. Naast het zijn van woonstudent bij Humanitas studeer ik verpleegkunde aan het saxion in Deventer. Mijn ultieme droom is om uiteindelijk op de ambulance te gaan werken.
Jayden Rutten
Jayden Rutten
Ik ben hier pas komen wonen sinds december 2020 en in die ene maand dat ik hier woon heb ik een hele nieuwe leuke ervaring met de ouderen om mij heen en samen maken wij er een leuke tijd van. Ik doe de mensen er een groot plezier mee, en het blijft me zelf ook steeds verbazen hoe leuk het is. Terwijl het leeftijdsverschil best groot is. Naast Humanitas doe ik de opleiding dienstverlening helpende plus.


Wereldwijde aandacht voor de Humanitas Woonstudenten

Over de Woonstudenten is (wereldwijd) veel geschreven en er zijn ook veel filmpjes gemaakt. Hieronder hebben we er een aantal verzameld. De filmpjes staan ook op ons eigen youtube kanaal.

Australië SBS

Australië SBS

Dateline van SBS
Engeland BBC

Engeland BBC

Documentaire van de BBC
Aljazeera

Aljazeera

Aljazeera op bezoek
TEDX (Amsterdam)

TEDX (Amsterdam)

Jurrien in Amsterdam
RTV Oost

RTV Oost

Nederlandse documentarie
Achmea (NL)

Achmea (NL)

Achmea special
Jacobine op Zondag

Jacobine op Zondag

Bij de KRO/NCRV TV
FNV Senioren (NL)

FNV Senioren (NL)

Het zijn teamspelers
RTL Live

RTL Live

Anyta en Patrick bij RTL Live


International inquiriesInternetSocial mediaYouTubeReferring website

Humanitas Deventer

Radboudlaan 1  |  7415 VA Deventer  |  The Netherlands  |  T 0570 628 633

Thank you very much for your interest in Humanitas Deventer. We will gladly help you with all your information requests about our new and innovative solutions for caring for our seniors. We will treat your information with great care and it will always remain confidential.