Deventer

bin nie so van dat benauwde

Keizerslanden

Keizerslanden ligt aan de rand van Deventer, in het noorden van de stad, op de grens met de Zandwetering. De wijk bestaat uit vier deelbuurten: Tuindorp, Oranjekwartier, Landsherenkwartier en het Ludgeruskwartier. In Keizerslanden wonen bijna 10.000 mensen in bijna 5.000 woningen. Een groot deel van de wijk is gebouwd in de jaren ’60 en ’70.

Lees meer

de Ridderhof

In de achtervleugel van Humanitas bevindt zich De Ridderhof. De Ridderhof is onderdeel van Woon- en zorgcentrum Humanitas en richt zich op alle buurtbewoners in de wijk Keizerslanden. De ruimtes in deze vleugel worden ingezet voor activiteiten voor bewoners van Humanitas en voor buurtbewoners. Door het organiseren van activiteiten, ontstaat een ontmoeting tussen verschillende mensen en culturen. (Buurt)bewoners ontmoeten elkaar en leren elkaar kennen. Het is hier leuk, gezellig en geen vraag is ons te gek. Wanneer u ideeën heeft of samen met anderen iets wilt ondernemen, dan helpen wij u graag bij het organiseren hiervan.

Succesvolle initiatieven in De Ridderhof zijn de huiswerkklas, bijeenkomsten voor tienermoeders, de Speelinstuif met kinderen van de BSO, workshops bloemschikken en de koffieochtenden (iedere woensdag). Ook is het mogelijk om (beperkt) gebruik te maken van de Taverne, voor het houden van cursussen of activiteiten.  Voor informatie kunt u contact opnemen met de receptie.

Lees meer

Proathuus

Het kloppend hart van Humanitas en als goede buur voor de wijk. Een prachtige en unieke ruimte, die meer is dan het restaurant, waar bewoners en ouderen uit de wijk kunnen eten.

Lees meer

Fietsriksja bij Humanitas Deventer

In 2021 hebben vele bewoners kunnen genieteen van een ritje met de fietsriksja. Op dinsdag, woensdag of donderdag stonden bewoners klaar de omgeving van Deventer te verkennen. Er was van alles te beleven, de prachtige natuur, de nieuwbouw, het park, de IJssel enz. Genieten van het zonnetje, of de haren in de wind.

De vrijwilligers beleefden er zelf veel plezier aan en maken er altijd een feestje van. Samen een ijsje eten of op een terrasje pakken, en elkaar verhalen vertellen. Vele bewoners kwamen terug en zeiden direct, je mag mij wel weer inplannen.

Goed nieuws!

Vanaf april/mei 2022 komt de Fietsriksja ook Humanitas Deventer weer regelmatig bezoeken. Wilt U eerder dan is het altijd mogelijk zelf een afspraak in te planne. Vraag de receptie naar de mogelijkheden.

Op andere tijden met de fietsriksja op pad?

Mail dan of ga naar de website