Deventer

bin nie so van dat benauwde

Keizerslanden

Keizerslanden ligt aan de rand van Deventer, in het noorden van de stad, op de grens met de Zandwetering. De wijk bestaat uit vier deelbuurten: Tuindorp, Oranjekwartier, Landsherenkwartier en het Ludgeruskwartier. In Keizerslanden wonen bijna 10.000 mensen in bijna 5.000 woningen. Een groot deel van de wijk is gebouwd in de jaren ’60 en ’70.

Lees meer

de Ridderhof

In de achtervleugel van Humanitas bevindt zich De Ridderhof. De Ridderhof is onderdeel van Woon- en zorgcentrum Humanitas en richt zich op alle buurtbewoners in de wijk Keizerslanden. De ruimtes in deze vleugel worden ingezet voor activiteiten voor bewoners van Humanitas en voor buurtbewoners. Door het organiseren van activiteiten, ontstaat een ontmoeting tussen verschillende mensen en culturen. (Buurt)bewoners ontmoeten elkaar en leren elkaar kennen. Het is hier leuk, gezellig en geen vraag is ons te gek. Wanneer u ideeën heeft of samen met anderen iets wilt ondernemen, dan helpen wij u graag bij het organiseren hiervan.

Succesvolle initiatieven in De Ridderhof zijn de huiswerkklas, bijeenkomsten voor tienermoeders, de Speelinstuif met kinderen van de BSO, workshops bloemschikken en de koffieochtenden (iedere woensdag). Ook is het mogelijk om (beperkt) gebruik te maken van de Taverne, voor het houden van cursussen of activiteiten.  Voor informatie kunt u contact opnemen met de receptie.

Lees meer

Proathuus

Het kloppend hart van Humanitas en als goede buur voor de wijk. Een prachtige en unieke ruimte, die meer is dan het restaurant, waar bewoners en ouderen uit de wijk kunnen eten.

Lees meer

Activiteiten en diensten

Bij Humanitas is er altijd wat te doen. Dagelijks organiseren wij veel activiteiten. Deze kunt u bekijken via het maandelijks activiteitenoverzicht. Aan de meeste activiteiten kunnen ook bewoners uit de wijk deelnemen.