Deventer

bin nie so van dat benauwde

de Ridderhof

In de achtervleugel van Humanitas bevindt zich De Ridderhof. De Ridderhof is onderdeel van Woon- en zorgcentrum Humanitas en richt zich op alle buurtbewoners in de wijk Keizerslanden. De ruimtes in deze vleugel worden ingezet voor activiteiten voor bewoners van Humanitas en voor buurtbewoners. Door het organiseren van activiteiten, ontstaat een ontmoeting tussen verschillende mensen en culturen. (Buurt)bewoners ontmoeten elkaar en leren elkaar kennen. Het is hier leuk, gezellig en geen vraag is ons te gek. Wanneer u ideeën heeft of samen met anderen iets wilt ondernemen, dan helpen wij u graag bij het organiseren hiervan.

Succesvolle initiatieven in De Ridderhof zijn de huiswerkklas, bijeenkomsten voor tienermoeders, de Speelinstuif met kinderen van de BSO, workshops bloemschikken en de koffieochtenden (iedere woensdag). Ook is het mogelijk om (beperkt) gebruik te maken van de Taverne, voor het houden van cursussen of activiteiten.  Voor informatie kunt u contact opnemen met de receptie.

De folder voor verhuur kunt u [hier] downloaden.

Voorportaal de Ridderhof

 • Mogelijkheid tot het gebruik van koffie en thee

De Taverne

humanitas deventer taverne

 • Mogelijkheid tot het gebruik van beamer en projectiescherm
 • Mogelijkheid tot het gebruik van koffie en thee
 • Mogelijkheid tot het gebruik van een keukentje

De Gymzaal

humanitas deventer gymzaal

 • Mogelijkheid tot het gebruik van een ruime sportzaal
 • Mogelijkheid tot het gebruik van koffie en thee

Fitnessruimte

 • Mogelijkheid tot het gebruik van fitnessapparatuur, door het afnemen van een fitnessabonnement.
 • Mogelijkheid tot het gebruik van koffie en thee
 • Voor informatie over ons aantrekkelijke abonnement, kunt u contact opnemen met de receptie van Humanitas.

Daarnaast kunt u terecht bij onderstaande externe huurders:                

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het directiesecretariaat.

Huurders van de Ridderhof

 • Fysiodé

  Fysiodé

  Fysiodé is een praktijk voor fysiotherapie, die bestaat uit een team van toegankelijke therapeuten voor de optimale beweging in uw leven.

  Ga naar de website

 • Skinflex

  De sleutel naar meer schoonheid ligt altijd in een persoonlijk concept, dat wij samen met u willen vinden. Skinflex zorgt voor haalbare doelstellingen, zoals een mooier lichaam en een gladdere huid. Een gespecialiseerde lasertherapeut zal u correct en vertrouwensvol begeleiden bij uw individuele wensen.

  Ga naar de website

 • De diabetist

  Deze unieke praktijk is er voor u, uw vraag is het uitgangspunt. U kunt terecht met kleine en grote vragen, eenmalig of regelmatig, zoals u het wilt. Dit is niet in plaats van de controles van de huisarts, specialist of praktijkondersteuner. U krijgt aandacht waar op gewone spreekuren te weinig tijd voor is. Bijvoorbeeld: u wilt bespreken hoe u kunt bereiken met de diabetes. U ziet andere kansen. Of u hebt een tiener met diabetes. Een coachingstraject bestaat uit meerdere gesprekken. Consultatie en advies kan al vanaf 1 gesprek.

  Ga naar de website

 • Gilde

 • Tenaga Baru

 • Engel & Energie

 • de Parabool

 • Philadelphia

  Wij bieden ondersteuning aan cliënten om hen zo zelfstandig mogelijk te laten wonen. En bij het oplossen en voorkomen van problemen die een beperking met zich meebrengt. Wij kijken samen met de cliënt waar hij/zij ondersteuning bij nodig heeft en hoe deze ingeschakeld kan worden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan het eigen netwerk van de cliënt, mensen uit de buurt, op de ontmoetingsplek, DigiContact en met behulp van een cursus. Wij willen samen met de cliënt het beste uit zichzelf laten halen en dat de cliënt gelukkig is. Wij gebruiken hiervoor de zelfredzaamheidsmatrix om samen te bekijken waar de vragen, wensen en behoeften liggen.

  Wij hebben expertise op het gebied van:

  (Lichte) verstandelijke beperking (LVB)

  Met een verstandelijke beperking word je doorgaans geboren. In het dagelijks leven kan het moeilijk zijn om mee te komen. Door de inzet van Mijn Netwerk zullen wij ondersteuning bieden in het omgaan met de beperking. Zaken waar de cliënt in het dagelijks leven tegenaan loopt zullen besproken worden op de ontmoetingsplek, met digicontact, op de cursus of met de begeleiding. Samen met de begeleiding wordt er gekeken naar hoe de cliënt tot een oplossing kan komen en wie hij/zij daarvoor nodig heeft.

  Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

  Niet altijd begrijpt de omgeving van iemand met autisme hoe zij met een dergelijk persoon het beste kunnen omgaan. Dit zorgt voor veelal voor prikkels en spanning bij de persoon zelf. Daarom zijn onze begeleiders opgeleid om hier op de juiste wijze mee om te gaan. Zij zullen de cliënt en diens omgeving vaardigheden aanleren om de zelfstandigheid te vergroten.

  Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

  Van de één op de andere dag verandert het leven compleet. Zowel voor de persoon zelf als voor zijn of haar omgeving. Het kan zijn dat je dit oploopt door een auto ongeluk, hersenbloeding, tumor of een andere beschadiging in de hersenen. De cliënt staat centraal, waarbij er gebruik gemaakt wordt van Mijn Netwerk. De cliënt en zijn naasten worden onder andere ondersteund in het omgaan met NAH in de praktijk, structureren van het dagelijks leven en het leggen en onderhouden van sociale contacten.

  Gezinsbegeleiding

  Kinderen met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen vragen specifieke ondersteuning. Wij helpen ouders in de thuissituatie in de interactie tussen kind en ouder, opvoeding, algemene dagelijkse handelingen en vrijetijdsactiviteiten. Onze medewerkers bieden handvatten waarmee ouders het na verloop van tij zelf kunnen. Met onze ondersteuning kunnen kinderen langer thuis blijven wonen! Er zijn ook gezinnen met verstandelijk beperkte ouder(s). Aan deze gezinnen bieden wij op een laagdrempelige en praktische manier ondersteuning waarmee ouders structuur en grenzen kunnen aanbrengen in het gezin. Ook hierbij maken we gebruik van Mijn Netwerk. Onze gedachte hierbij is: één gezin, één plan. Zo maken wij steeds vaker een Gezinsplan waarin duidelijk staat omschreven wie wat doet en wanneer het sociale netwerk betrokken wordt. Bovenal worden ouders ondersteund in hun eigen kracht en regie. Hierdoor kunnen kinderen thuis blijven wonen.